Waterstof: energie van de toekomst

Eigenlijk is het best gek: waarom rijden auto’s nog steeds op benzine en niet op waterstof? Waterstof is helemaal schoon en het vervuilt de lucht niet. Het enige dat vrijkomt bij de verbranding met zuurstof is water! Toch staan er overal tankstations waar je benzine of diesel kunt tanken, terwijl er maar een paar waterstoftankstations in ons land zijn. Dat lijkt nu eindelijk te gaan veranderen; geweldig nieuws dus voor iedereen die houdt van schone lucht!

Mensen zijn altijd bang geweest voor waterstof, omdat het een gas is dat kan ontploffen. Je moet er dus extra voorzichtig mee zijn. Benzine was makkelijker in het gebruik, vonden ze. Maar er zijn nu nieuwe, veilige manieren om waterstof te gebruiken. Als je je auto ermee voltankt, kun je heel ver rijden, zonder dat het slecht is voor het milieu. 

Er komen in ons land steeds meer tankstations waar je waterstof kunt tanken. Sommige fabrieken willen ook waterstof gaan gebruiken, zodat ze geen slechte lucht meer uitstoten. De komende jaren zal Nederland dankzij waterstof veel schoner worden!

Drinken uit papieren flesjes

Heggen goed voor het klimaat

Klimaatverandering en bomen

Steden als fietsenparadijzen

Zeiltocht over de oceaan

Niet op vakantie kunnen

Tips voor duurzaam thuisblijven

‘Upcycle’ je kleren

Minder plastic in supermarkten

Uitvindingen van schoolkinderen

Eiland drijft op plastic

Tips voor groener leven

Voedsel redden van de prullenbak

Hoe goed recycle jij?

Eén biljoen bomen

Waterstof: energie van de toekomst

Meer bomen door Nederlandse emmer

School zonder afvalbak

Elektrische vliegtuigen

Afspraken voor een beter klimaat

Kalfje geboren op drijvende boerderij

Wormen, lekker of vies?

Warme aarde